Mombasa

Mombasa
Her skal vi ligge i 4 uker :D

fredag 12. februar 2010

Forts.











Vi ble hentet paa flyplassen av noen ivrige morke menn som var litt sma skummel. Men olsenbandet masjerte rett i bilen, litt skeptisk og mange rare utrykk oss i mellom om dette var rett og trygt.

Etter en og en halv time i bil var vi vel fremme til karama academy. Fattigdommen var til aa ta og fole paa. Det var mange intrykk aa svelge. Alle ropte etter oss og vi fikk ikke gaa ifred uten at det kom en lopende og sa gi meg ballen din, kjop nye sko til meg osv. Kor vi gaar henn i landsbyen onsker alle oss velkommen og er kjempe imotekommende.

Tuna fish tone som egentlig er guttenavn her nede fikk servert sitt eget rom fordi gutter og jenter ikke kan sove paa samme rom her nede.

Maten er veldig god. Vi har blitt stor fan av saakalte pannekaker med sukker. Kl halv 8 er det frokost, kl 1 er lunch og kl 7 er det middag.

Vi underviser fra klokken 8 til kvart paa 12 hver dag. Denne uken har vi hatt standard 2 og 3. dvs unger fra 6-10 aar. Vi underviser i engelsk, matte, naturfag, gym og kunst. All undervisning foregaar paa engelsk og vi har blitt veldig flink. Etter undervisning er det stranden som staar for tur. i sjoen er det over 30 grader saa ikke serlig nedkjolende. 3 timer paa stranden holder slik at vi ikke skal bli lei for dagene blir fort veldig lik. Her om dagen fikk vi opplering i hvordan vi skal drepe farlige slanger som black mamba, verdens farligste slange... men den kommer kun frem om natten. Vi har ingenting og frykte her nede. de ville farlige dyrene er ikke i omraade der med oss. Men vil katter det er det til Monicas store frykt som kenyanrene ler godt av!

Om nettene er EKSTREMT varme og klamme. og aa vare innestengt i den klaustrofobiske myggnettingen gjor det ikke bedre. Heldigvis har vi tilgang til flush toilett og dusj. Vi har ikke sett oss selv i speil paa en uke. Og naar vi kom til hotellet som vi er paa no kjente de ikke kristine igjen paa bankkortet...

I gaar Fredag kom vi til et 5 stjernes hotell med alt inkludert!!!!! HEAVEN!!!!!
Tone var bandens forste diare bombe. Saa hun matte tilbringe fredagen paa rommet. Idag er det Maren sin tur. Vi andre haaper aa ikke vente paa tur. Her nede lerer vi fort aa sette STOR pris paa de smaa naturlige ting hjemme som for eks et iskaldt glass med vann og en rein dusj var helt ubeskrivelig deilig. Vi lever her som prinsesser. Til vanlig er vi vant til varmt vann.

Idag skal vi ligge ved bassenget og slikke sol. Vi MAA bli brun for vi kommer hjem.
Monica og Kristine har et dritt abonnement kalt ONE CALL som ikke virker optimalt i utlandet. Vi kan motta samtaler, men ikke meldinger eller ringe ut. Er det noe saa skriv en melding paa 415 21 157, 95839173.

Vi har to menn som passer paa oss og som gjor alt for oss. Odemo og Elias. De hjelper oss og folger oss der vi vil for at vi skal vare trygg og ha et bra opphold. Planer for resten av oppholdet

-tur paa safari
- tur paa kilemanjaro
-Oppleve afrikans uteliv og kultur med odemo og Elias
- tur i kirken
- hjemmebesok til en lynett en veldig sot og grei lerer.

Alt i alt saa har vi det veldig bra og dagene flyr. Vi vet ikke naar vi faar mulighet til aa oppdatere igjen, men naar vi faar sjansen skal vi gjore det! Naa skal vi ut aa drikke vin og kose oss! paa mandag skal vi mote en gjeng med norske ungdommer som skal vere en uke der vi bor.

5 ting vi fikk beskjed om at vi IKKE maate gjore, men gjorde...

1. Ikke si hvor du bor. Hei vi kommer fra Karama, det ligger rett oppi der, den kristne skolen vet du... ups

2. Ikke si at dere kommer fra Norge. Hei vi kommer fra norge vi, det kalde forsiden av danmark.

3. Aldri gaa med singlet. Det tok 1 dag for monica greip sjansen.

4. Ikke diskuter penger. vi dumpet uti...

5. Ikke reis paa hotell i helgene... vips saa var vi her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar